יש לבחור את הכמות הרצויה ולהוסיף לעגלה סימו לב מוספים יותר בכמות משלמים פחות
הקלמנטינה היא פרי הדר קטן-בינוני, תוצאה של הכלאה (טנגור) בין מנדרינה לתפוז מתוק. היא מתאפיינת בטעם מתוק ועסיסי, בקליפה כתומה-מבריקה הדוקה אך קלה לקילוף, ובדרך כלל היעדר גרעינים. כמו רוב פירות ההדר, היא מהווה מקור מצוין לוויטמין C, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון.
הקלמנטינה נקראת על שמו של הנזיר הצרפתי קלמנט רודייה (Clément Rodier), שטיפח אותה לראשונה בגן היתומים שלו באלג'יריה בסוף המאה ה-19.
אף שהקלמנטינות נחשבות לזן "ללא גרעינים", אם הן גדלות בקרבת עצי הדר אחרים (כמו תפוזים), האבקה צולבת על ידי דבורים עלולה לגרום להן לפתח גרעינים.