1. קטלוג
  2. חנות
  3. חנות

קלמנטינה מיכל\אורי

קלמנטינה מיכל\אורי

הקלמנטינה היא פרי הדר קטן-בינוני, תוצאה של הכלאה (טנגור) בין מנדרינה לתפוז מתוק. היא מתאפיינת בטעם מתוק ועסיסי, בקליפה כתומה-מבריקה הדוקה אך קלה לקילוף, ובדרך כלל היעדר גרעינים. כמו רוב פירות ההדר, היא מהווה מקור מצוין לוויטמין C, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון.




שורות טריוויה על קלמנטינה טל לחקלאי

  • הקלמנטינה נקראת על שמו של הנזיר הצרפתי קלמנט רודייה (Clément Rodier), שטיפח אותה לראשונה בגן היתומים שלו באלג'יריה בסוף המאה ה-19.

  • אף שהקלמנטינות נחשבות לזן "ללא גרעינים", אם הן גדלות בקרבת עצי הדר אחרים (כמו תפוזים), האבקה צולבת על ידי דבורים עלולה לגרום להן לפתח גרעינים.

מחיר: 12
מחיר מבצע: 10
0
logo בניית אתרים