קלמנטינה מיכל\אורי
הקלמנטינה היא פרי הדר קטן-בינוני, תוצאה של הכלאה (טנגור) בין מנדרינה לתפוז מתוק. היא מתאפיינת בטעם מתוק ועסיסי, בקליפה כתומה-מבריקה הדוקה אך קלה לקילוף, ובדרך כלל היעדר גרעינים. כמו רוב פירות ההדר, היא מהווה מקור מצוין לוויטמין C, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון.
שורות טריוויה על קלמנטינה טל לחקלאי
-
הקלמנטינה נקראת על שמו של הנזיר הצרפתי קלמנט רודייה (Clément Rodier), שטיפח אותה לראשונה בגן היתומים שלו באלג'יריה בסוף המאה ה-19.
-
אף שהקלמנטינות נחשבות לזן "ללא גרעינים", אם הן גדלות בקרבת עצי הדר אחרים (כמו תפוזים), האבקה צולבת על ידי דבורים עלולה לגרום להן לפתח גרעינים.
מחיר: ₪12
מחיר מבצע: ₪10
0
